Nieuws

Woord vooraf

Het is weer lente! Zittend op het terras, genietend van het zonnetje, zouden we bijna vergeten dat we een lange en koude winter achter de rug hebben. En koud... dat betekent vorst. En vorst... dat betekent opletten met de pompinstallatie en het leidingwerk. Is het thermolint wel goed aangesloten? En zo ja, functioneert het dan ook naar behoren? Hoe voorkomen we dat het leidingwerk bevriest? In deze Schoonschip E-Nieuws een bijdrage van woonbootbewoonster Monique Udo, die afgelopen winter bijna haar woonark zag zinken, doordat het leidingwerk niet goed was aangesloten. Monique deelt in deze nieuwsbrief haar ervaringen met u.

Verder besteden we in deze nieuwsbrief aandacht aan de planning voor 2011. Welke gebieden in en om Amsterdam zijn dit jaar aan de beurt om te starten met het traject van aansluiten op de riolering? Ook gaan we in op de vraag of uw pompinstallatie moet zijn voorzien van een pompreservoir en wat dit betekent voor het aanvragen van subsidie.

In de landelijke dagbladen vond de redactie van Schoonschip E-Nieuws een tweetal interessante krantenartikelen die we graag met u willen delen. De één gaat over minder water (het waterverbruik wordt steeds lager), terwijl de ander juist over meer water gaat (strijd tegen het water). We sluiten, zoals u van ons gewend bent, af met een nieuwe aflevering van Schoonschip op reis. Benieuwd welke bestemming we ditmaal hebben aangedaan? U vindt het in deze nieuwsbrief.

Wij wensen u veel leesplezier!

terug