Nieuws

Woord vooraf...

Alweer een nieuwe Schoonschip E-Nieuws. Tijdens het verschijnen van de vorige E-Nieuws in februari vroor het nog dat het kraakte. Inmiddels is het weer tijd geworden om de terrasstoelen buiten te zetten. Projectbureau Schoonschip is erg benieuwd hoe de woonbootbewoners de afgelopen winter met matige tot zware vorst hebben overleefd en heeft een kort onderzoek gedaan bij een aantal installateurs van pompinstallaties. Klik hier voor een verslag.

Sommige woonbootbewoners zullen lang op deze nieuwsbrief hebben gewacht, want in deze nieuwsbrief maken we namelijk de winnaars van de fotoactie bekend. Misschien is uw foto wel in de prijzen gevallen.

Ook introduceren we in deze nieuwsbrief een nieuw item: Schoonschip op reis. In dit item vertellen vakantiegangers of zakenreizigers over hun ervaringen met toiletten en riolering in het buitenland. Hoe is dit in andere landen geregeld? In deze aflevering het reisverslag van fotografe Marloes de Bosch. Zij bezocht Tasmanie, een eiland bij Australië.

Verder doen we in deze nieuwsbrief verslag van ons bezoek aan de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Amsterdam West en leggen we uit wat er met uw afvalwater gebeurt, nadat u het toilet hebt doorgespoeld (althans... als uw schip op de riolering is aangesloten). Ook besteden we aandacht aan enkele veelgestelde vragen over rioolheffing, zuiveringsheffing en verontreinigingsheffing. Tot slot staan we stil bij een recente uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Wij wensen u veel leesplezier en bovendien een fijne Koninginnedag!

terug