Nieuws

Waterverbruik steeds lager

Nederlanders verbruiken per persoon steeds minder water. Het totale waterverbruik is, ondanks de groei van de bevolking, in twintig jaar tijd nauwelijks toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek onlangs bekendmaakte. Een verklaring voor het dalende waterverbruik per hoofd van de Nederlandse bevolking kan worden gevonden in de toename van het gebruik van zuinige wasmachines en vaatwassers, toiletten met een spaarstand en waterbesparende douchekoppen, zo schrijft de Volkskrant op 22 maart 2011. 

Klik hier om naar het artikel te gaan

Tijdens voorlichtingsbijeenkomsten hoort Projectbureau Schoonschip regelmatig van woonbootbewoners dat zij al zuinig met water omgaan, omdat zij op en met water leven. In een eerdere uitgave van de digitale nieuwsbrief hebben wij hier al aandacht aan besteed. Klik hier om het artikel na te lezen.

 

Projectbureau Schoonschip is erg benieuwd wat u er aan doet om water te besparen. Vertel ons uw bijzondere, vindingrijke of creatieve oplossingen. Wie weet staat uw oplossing wel in de volgende Schoonschip E-Nieuws.

terug