Nieuws

Projectbureau Schoonschip in vakblad Handhaving

Begin dit jaar interviewde het vakblad Handhaving de bij Projectbureau Schoonschip betrokken handhavers Aad Post (Rijkswaterstaat), Marianne Daling en John de Rouw (Waternet). Dit resulteerde in een leuk artikel over het belang van samenwerken, het afleggen van ‘huisbezoeken’ en het onderhouden van persoonlijk contact met woonbootbewoners bij de handhaving en mooie nalevingscijfers in de Amsterdamse grachten. Met als resultaat... een betere waterkwaliteit!

Klik hier om het artikel te lezen.

Een duik voor de deur

Overigens bevestigen niet alleen de nalevingscijfers dat meer en meer woonboten op de riolering zijn aangesloten. Ook het gevoel van bewoners, die steeds vaker een duik in de grachten nemen, bevestigt dit. Zwemmen in het Amsterdamse grachtenwater: de meeste Amsterdammers moesten er tot voor kort niet aan denken. Tot tien jaar geleden waren de grachten een open riool met drijvende drollen en vrolijk rondzwemmend ongedierte. „Dat is allang niet meer zo”, zegt een woordvoerder van Waternet, die de waterkwaliteit controleert. En dus trotseren inmiddels steeds meer mensen fietswrakken, verdwaalde ratten en rondvaartboten voor een verfrissende duik. NRC Weekend schreef hier afgelopen 25 juni een mooi artikel over.

Klik hier om het artikel te lezen.

Het zwemmen is overigens op eigen risico, want wildzwemmen is verboden, zo stelt de Provincie Noord-Holland. Wij kunnen ons voorstellen dat de verleiding soms groot is. Want wat is er nu lekkerder dan een duik voor de deur?

 

terug