Nieuws

Schoonschip in de media

De activiteiten van Projectbureau Schoonschip staan volop in de media. Wij hebben voor u een selectie gemaakt van reeds verschenen nieuwsartikelen en persberichten.

Nú aan de hand in Nederland
(Libelle, februari 2009 - nr. 8)
In Amsterdam moeten woonbootbewoners zorgen voor een aansluiting op de riolering. Momenteel loost het merendeel het afvalwater namelijk nog in de grachten.
Lees meer...

Woonboten aansluiten op het riool: handhaven alleen is niet genoeg
(H20, januari 2009 - nr. 2)
Volgens het Besluit lozing afvalwater huishoudens (Bah), dat per 1 januari 2008 van kracht werd (...) is het verboden ongezuiverd huishoudelijk afvalwater te lozen. Waterbeheerders kunnen woonbooteigenaren dwingen hun lozing van huishoudelijk afvalwater op het oppervlakte water te beëindigen, maar hebben daarvoor ook de gemeente nodig.
Lees meer...

Woonboten voor 2018 aangesloten op riool
(Parool, 18 december 2008)
Alle ruim drieduizend woonboten in Amsterdam en omgeving moeten voor 2018 worden aangesloten op de riolering. Dit had dertien jaar geleden al een feit moeten zijn.
Lees meer...

Eerste woonboten aangesloten op riolering
(AGV, 17 december 2008)
Meer dan drieduizend woonboten in Amsterdam en omgeving moeten de komende tien jaar aangesloten worden op de riolering. In Oud-West is dat deze week met de eerste zes woonboten gebeurd.
Lees meer...

Subsidie aanleg riolering buitengebied
(AGV, 5 december 2008)
Het gedeelte van De Vecht dat door Weesp loopt, wordt vanaf 2009 schoner. Met subsidie van AGV wordt riolering aangelegd bij woonboten en boerderijen die nu nog op het oppervlaktewater lozen.
Lees meer...

Alle woonboten aansluiting op het riool
(AGV, 5 november 2008)
Rijkswaterstaat Noord-Holland en AGV hebben de handen in een geslagen om de lozing op het oppervlaktewater vanuit woonschepen te beëindigen.
Lees meer...

Woonboten in beheergebied AGV krijgen riolering
(AGV, 25 mei 2007)
Het algemeen bestuur van AGV heeft op 24 mei ingestemd met het plan om gezamenlijk met Rijkswaterstaat Noord-Holland en de gemeente Amsterdam de woonboten in het beheergebied van AGV aan te sluiten op de riolering.
Lees meer...