Nieuws

Deel uw ervaringen en help andere woonbootbewoners

Projectbureau Schoonschip krijgt regelmatig e-mail en telefoontjes van woonbootbewoners die nog aan het traject van aansluiten moeten beginnen en die nieuwsgierig zijn naar de ervaringen van bewoners die inmiddels hun schip op de riolering hebben aangesloten. Viel het mee of viel het tegen? Waar moet je rekening mee houden als je zelf de boordvoorziening installeert? Wat zijn nuttige tips bij het aanvragen van subsidie? Hoe is de dagelijkse gang van zaken met een pomp aan boord? Is dit anders dan zonder pomp? 

Zeker de groep bewoners die onderdelen waren van de pilot in Zeeburg, Westerpark en Oud-West in 2007 heeft inmiddels drie jaren ervaring met de pomp. Maar ook voor bewoners in andere gebieden geldt dat de pompinstallatie al een tijdje ‘erbij hoort’. 

Wij willen deze bewoners vragen hun ervaringen met de pompinstallatie met ons te delen. Deze tips & trics, do’s & don’ts zullen wij verzamelen op de website, zodat andere woonbootbewoners hier van kunnen leren. 

Voorbeeld

Een goed voorbeeld van woonbootbewoners die kennis en ervaring delen, is het initiatief van enkele bewoners aan het Zeeburgerpad, die een website hebben gemaakt voor het vergelijken van pompinstallaties. 

Oproep 

Wilt u ook uw kennis en ervaring met ons delen? Stuur uw ervaring(en) naar Projectbureau Schoonschip en vermeld hierbij ook het merk en type pomp. De leukste inzending wordt beloond met een cadeaubon.

terug