Traject

Wat kunt u nu alvast doen?

Als woonbootbewoner bent u verantwoordelijk voor de aanpassingen aan uw eigen schip, zoals het plaatsen van een pompinstallatie en het aanleggen van afvoerleidingen en een verbindingsslang met de vaste wal. De kosten voor het realiseren van de binnenhuisriolering (pomp plus afvoerleidingen) en aansluiting op de vaste wal komen voor uw eigen rekening. Wel is het mogelijk om hiervoor subsidie aan te vragen.

 

Aansluiting naar kade-bew

Bewoners dienen zelf hun schip op de kade aan te sluiten.

 

Zolang u nog geen uitnodiging voor de eerste voorlichtingsavond heeft ontvangen, zullen er voorlopig geen werkzaamheden in de omgeving van uw woonboot worden uitgevoerd. Feit is wel dat ook uw ligplaats aan de beurt komt en u hiervoor alvast enkele voorbereidingen kunt treffen. Het  aanschaffen en installeren van en pompinstallatie en de aansluiting hiervan op de riolering brengt namelijk de nodige kosten met zich mee. Als woonbootbewoner heeft u recht op subsidie voor een deel van het bedrag. Voor het overige deel is het raadzaam om alvast een bedrag opzij te zetten, of u voor te laten lichten over de mogelijkheden van financiering. In sommige gevallen kan het aantrekkelijk zijn om met meerdere bewoners tegelijk een pompinstallatie aan te schaffen, zodat u kwantumkorting ontvangt. U kunt bijvoorbeeld samenwerken met de woonbootbewoners aan uw kade, of met bewoners die zich hebben aangesloten bij een woonbootorganisatie bij u in de buurt

Wanneer u op korte termijn van plan bent om uw woonboot te verbouwen, of onderhoudswerkzaamheden te laten verrichten op de werf, dan is het raadzaam om alvast rekening te houden met de installatie van de pomp en de aansluiting op de riolering. Hierbij moet u met name denken aan de binnenleidingen; wanneer u deze alvast naar een centraal punt in de woonboot laat lopen, kan te zijner tijd de pompinstallatie eenvoudiger worden aangesloten.

Ook kunt u zich alvast laten informeren over de prijs en kwaliteit van de diverse pompinstallaties door een vrijblijvende offerte aan te vragen.

Klik hier voor een lijst met leveranciers en installateurs.