Nieuws

Amsterdam City Swim

Pieter van den Hoogenband zwom afgelopen 10 juni een rondje in de Amsterdamse grachten. Samen met andere topzwemmers als Edith van Dijk en toekomstig Kanaalzwemmer Daan Glorie verkende hij het parcours van de Amsterdam City Swim. 

Klik hier om het filmpje van het parcours te bekijken. Misschien ziet u uw woonboot wel liggen…

Hoogenband 

 Pieter van den Hoogenband (rechts) neemt een duik in de grachten.

  

Veertien vrienden zwommen op 30 augustus 2011 de Hellespont over, de zeestraat in het Noordwesten van Turkije die de Zwarte Zee met de Middellandse zee verbindt. Voor hun gezamenlijke vriend Weert Jan Weerts, die aan ALS lijdt. Geïnspireerd door de vele positieve aanmoedigingen, donaties en vooral door het contact met Weert Jan zelf, besloten de vrienden hun actie uit te bouwen. Aandacht voor de ziekte ALS en geld bijeen brengen voor onderzoek naar deze ziekte zijn daarbij de drijfveren. Samen in het diepe, voor Weert Jan en voor alle patiënten die lijden aan deze meedogenloze ziekte.

Op 9 september 2012 organiseren de veertien vrienden de Amsterdam City Swim, met als doel geld ophalen voor onderzoek naar ALS en bekendheid verkrijgen voor deze ziekte. Samen 2028 meter zwemmen door de Amsterdamse Amstel en de Amsterdamse grachten! Het water in de grachten is weliswaar geen officieel zwemwater, toch is het nog nooit eerder zo schoon geweest. Dankzij innovatief onderzoek en nieuwe technieken wordt het grachtenwater steeds schoner. En natuurlijk dragen ook woonbootbewoners hun steentje bij door hun schip op de riolering aan te sluiten en niet langer op het oppervlaktewater te lozen. Voor de Amsterdam City Swim doet Waternet er alles aan om de waterkwaliteit zo hoog mogelijk te krijgen. Waternet verricht intensieve controles van het water, verwijdert extra drijvend en niet drijvend vuil uit de grachten en spoelt de grachten door waar nodig.

Wilt u ook mee zwemmen? Of wilt u meer weten over dit initiatief? Kijk dan op: www.amsterdamcityswim.nl

 

terug